Annemiek Volker

Annemiek Volker

Annemiek Volker

Na mijn studie in de Pedagogische Wetenschappen en mijn werk in een astmacentrum heb ik sinds 1985 mijn eigen praktijk in Utrecht. In 2015 is mijn praktijk verhuisd en heb ik de naam BLS, Bureau voor Leerlingen en Studenten, veranderd in bureau voor levens- en studievragen. Pedagogiek, waarbij de cliënt in zijn sociale omgeving, gezin en familie (systeem) wordt gezien, vormt de basis voor mijn werk. In het astmacentrum heb ik ervaren hoe belangrijk ademruimte in het leven is. Ruimte om jezelf te mogen zijn en te ontdekken wie je bent en wat bij je past, zijn belangrijke waarden voor mij.

Ik kom uit een familie van waterbouwers en baggeraars. Ik ben geboren in Sliedrecht, waar ik opgroeide aan de rivier de Merwede. In Dordrecht, een stad op een kruispunt van grote rivieren, ging ik naar het Johan de Witt Gymnasium. Het uitdiepen van vaargeulen en het helder maken van troebel water zit in mijn genen. Dit geeft mij inspiratie voor mijn werk met mijn cliënten. Met mijn positieve, zonnige karakter help ik hen om inzicht te krijgen in hun eigen leven, keuzes te maken en om onduidelijke en als het ware nog troebele zaken in het leven helder te krijgen. Ik doe dit met veel plezier, inzet en persoonlijke aandacht.

Mijn kinderen, familie, vrienden en collega’s zijn erg belangrijk voor mij. Het aangaan van verbinding en contact zorgt voor groei en persoonlijke ontwikkeling.